ewastra

Why waste paper
on moving waste?

Voordelen van ewastra

Een win over de volledige lijn

Ewastra is meer dan een digitale vervanger van vrachtbrieven en identificatieformulieren. Het stroomlijnt het volledige administratieve proces van afvaltransporten. En dat biedt voordelen op alle vlakken.

Winst in efficiëntie

De vele manipulaties die eigen zijn aan de manier waarop we vandaag afvaldocumenten moeten beheren, vervangt ewastra door enkele klikken op een scherm. Het systeem vult heel wat zaken automatisch in, de chauffeur moet geen fysieke handtekeningen meer najagen, enz. Resultaat: een efficiënter proces en meer tijd dat vrijkomt voor nuttige zaken.

Volledige transparantie

Van zodra een transport is aangemaakt of een document is afgetekend voor levering/ontvangst, krijgen alle betrokkenen een melding. Alle partijen, inclusief de federale en gewestelijke instanties, hebben via dit systeem toegang tot alle documenten van alle afvaltransporten.

Veiligheid verzekerd

Ewastra is voorzien van de nodige lagen beveiliging en encryptie, zodat enkel de betrokken partijen en de bevoegde instanties toegang hebben tot de informatie. Commerciële en persoonlijke gegevens worden dus voor 100% beschermd.

Foutloos

Hoe minder papierwerk er aan afvaltransport te pas komt, hoe kleiner de kans op fouten. Met zijn digitaal platform sluit ewastra fouten uit, zodat u perfect met alles in orde bent.

Laagdrempelig

Ewastra vereist weinig tot geen IT-inspanning. Met een login en wachtwoord krijgt u via het online platform of de app toegang tot alle transportdocumenten, en eventueel zelfs bijbehorende foto’s.

Gebruiksvriendelijk

Ewastra is een web-based systeem dat vanop gelijk welk toestel en gelijk welke locatie kan worden geraadpleegd. Vanop kantoor kan het transport dus aangemaakt worden op de pc. De chauffeur kan dan weer met een app op zijn smartphone of boordcomputer aan de slag. Enkel nog inloggen en klaar is kees.

Perfect integreerbaar

Ewastra opent mogelijkheden voor verdere automatisering en dus verdere efficiëntieverbeteringen. Zo laat het systeem toe om vrachtwagens ook buiten de kantooruren te laten laden/lossen. Met zijn app geeft de chauffeur automatisch de juiste gegevens door aan de weegbrug, de weegbrug verifieert, geeft toestemming en stuurt de chauffeur naar de container in kwestie. Op basis van nummerplaatherkenning gaan de deuren van de container dan open om de lading in ontvangst te nemen. Dit kan de toekomst van afvalinzameling en -verwerking worden. De digitalisering van de afvaltransportdocumenten is de eerste cruciale stap in dit verhaal.

Data-inzichten

Hoe u ewastra ook gebruikt, er zal na verloop van tijd een hele historiek aan gegevens beschikbaar zijn. Big data dus. Door daar de juiste analyses op los te laten, wint u heel wat informatie over uw afvaltransporten en waar er mogelijkheden voor optimalisaties liggen. Voor de bevoegde gewestelijke en federale instanties kan dit interessant zijn voor bijvoorbeeld studies rond mobiliteit.

Gunstig (groeps)tarief

Ewastra geeft bedrijven toegang tot digitale vrachtbrieven en identificatieformulieren aan het meest gunstige tarief op de markt. Dat komt omdat het systeem vergelijkbaar is met het principe van een groepsaankoop: alle transacties van alle gebruikers die via ewastra intekenen worden gegroepeerd, waardoor ze een (volume)korting genieten op de op de markt gangbare tarieven.

Sluit u aan

Nog geen ewastra-contract afgesloten? Dan is dit uw eerste stap: surf naar de contactpagina op deze website, vul het formulier in en druk op de verzendknop. We contacteren u zo snel mogelijk om u gelanceerd te krijgen.